© Musea Brugge
GEZELLEMUSEUM
BRUGGE • HET GEBOORTEHUIS VAN GUIDO GEZELLE
Zeldzaam zijn bij ons de dichters die je al na één woord kunt thuisbrengen: zeg krinkelende, voeg er desnoods winkelende aan toe, en iedereen weet het meteen: Guido Gezelle (1830-1899)! Vlaanderens bekendste dichter heeft in zijn Brugse geboortehuis een eigen museum-met-stemmige-tuin. Dat ligt bovendien in een rustig en typerend deel van de stad. Het geboortehuis van de Vlaamse priester-dichter Guido Gezelle (1830-1899) was in de 17de eeuw een boerderij met een boomkwekerij. Het werd in 1925 eigendom van de stad en werd naderhand ingericht als museum. Je maakt er kennis met het leven van priester-dichter Gezelle zijn leraarschap, zijn productiviteit en zijn zwijgen, zijn band met het Engels, de mysteries in zijn leven, zijn mystieke trekjes - en dat gebeurt hier op een manier die tegelijk hedendaags, wetenschappelijk en museologisch aantrekkelijk is.

WEETJE
Gezelle was de zoon van een tuinier die naar verluidt welbespraakt was en van een uiterst godvruchtige en erg gevoelige moeder. Als oudere puber wilde hij als missionaris naar Engeland trekken.

RONDLEIDING 'GEZELLIG MET GUIDO'
De rondleiding wordt georganiseerd door S-wan vzw. In de tuin van het Guide Gezellemuseum wordt het levensverhaal verteld van onze Brugse priester-dichter. In dit relaas komt de stad Brugge steeds weer terug als een soort trekpleister. Door de verhalen heen worden gedichten voorgedragen uit de desbetreffende periodes. Een must voor wie Guido Gezelle in ere wil houden.

De rondleiding gebeurt enkel op aanvraag - 85 (Voor groepen van maximum 15 personen. Inkomticket is inbegrepen in de prijs. Kan bij regenweer doorgaan in het museum zelf. Niet op maandag. Reservatie verplicht.)

Bron: UiTinVlaanderen.be

Openingsuren :
MA
DI
WO
DO
VR
ZA
ZO
zo, di, woe, do, vrij, za van 09:30 tot 12:30 en 13:30 tot 17:00 (niet op ma)
Gezellemuseum
Rolweg 64
8000 Brugge
breng me hierheen